Oogspiegel_DeStijl-hoofd

Kunst met de brillen van De Stijl Holland 1924

Oogspiegel Optiek in Hellevoetsluis is gek op moderne kunst, zoals u aan de vormgeving van de site al kunt zien. De brillen van De Stijl Holland 1924 passen dan ook perfect in onze brillencollectie! Deze moderne monturen zijn gebaseerd op de strakke lijnen van kunstbeweging "De Stijl" en zijn ware kunstwerkjes voor op uw neus.

De collectie omvat monturen van roestvast staal en aluminium met oer-Hollandse namen die in een aantal gevallen verwijzen naar de leden van De Stijl, zoals Piet (Mondriaan), Gerrit (Rietveld) en Theo (van Doesburg). De namen zijn niet de enige vingerwijzingen naar de naamgevende kunststroming, want de kenmerken van de stroming zijn ook terug te zien in de eenvoud, primaire kleuren en lijnenspel van de collectie. Zelfs het scharnier blijft helemaal in de lijn van De Stijl. Extra bijzonder is dat het scharnier zonder schroeven en lasverbindingen werkt.

U hoeft niet van kunst te houden om de schoonheid van De Stijl Holland 1924 brillen te kunnen waarderen. Kom langs bij Oogspiegel Optiek in Hellevoetsluis om ze te bekijken!

Oogspiegel_DeStijl-naast

Bekijk onze andere collecties


Top